Održana manifestacija „26 krunica za 26 godina“

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Moto klub 4. gardijska – Split, 22. travnja 2017. godine proveli su manifestaciju „26 krunica za 26 godina“, kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Ekipa bajkera iz Moto kluba 4. gardijske ovom aktivnošću, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, povezuje sve krajeva Domovine, posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, te šire sve one vrednote što su branitelji i svi oni  koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

 

U Varaždinu je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ tradicionalni partner i suradnik Moto klubu 4. gardijske, i kao i svake godine, Udruga „PUMA“ osigurala je doček, aktivnosti, smještaj i ispraćaj prijateljima iz Moto kluba 4. gardijske.

 

Kod Križa zahvalnosti u Varaždinu, goste su dočekali domaćini iz Udruge „PUMA“ i nakon kratkog obraćanja domaćina i gostiju, zapaljene su svijeće i izmoljena molitva Krunice za sve žrtve Domovinskog rata, te je na Križ zahvalnosti položena deseta Krunica na njihovom ovogodišnjem putu.

Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje u Caffe baru „Ara“ gdje je organizirana i večera. Smještaj i noćenje organizirani su u suradnji s Drugom gimnazijom Varaždin u školskoj dvorani.

Slijedeći dan, nakon doručka u Memorijalno rekreacijskom centru hrvatskih branitelja Varaždin, bajkeri iz Moto kluba 4. gardijske nastavili su put prema Koprivnici i Bjelovaru.

 

Sama manifestacija pod nazivom „26. krunica za 26 godina“ provodila se od 20. do 28. travnja 2017. godine. Krunicu u Varaždinu bajkeri iz Moto kluba 4. gardijske položili su na Križ zahvalnosti kod crkve Sv. Nikole, uz molitvu krunice i paljenje svijeća 22. travnja 2017. godine, u nazočnosti brojnih branitelja Varaždinske i Međimurske žipanije i roditelja i članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja

 

Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

 

Zahvaljujemo Drugoj gimnaziji Varaždin, UDVDR ogranak Varaždin, Caffe baru „Ara“ i svima koji su pomogli i uveličali ovu veliku i vrijednu manifestaciju.

Nakon Varaždina krunica je položena na spomenik braniteljima u Bjelovarskom centralnom parku na spomeniku svim poginulim branitelja s područja Bjelovara. U Bjelovaru kolege iz Splita dočekali su predstavnici braniteljskih udruga Bjelovara a u organizaciji udruge veterana 7. GBR PUMA kluba BBŽ i sudjelovanje MK Bjelovar. Pokrovitelj dočeka Splitskih motorista u Bjelovaru bila je županija Bjelovarsko – bilogorska na čemu im se zahvaljujemo.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.