“ 26 krunica za 26 godina“

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Moto klub 4. gardijska – Split organiziraju manifestaciju kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, širimo sve što su branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima.

 

Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

 

Sama manifestacija provodi se od 20. do 28. travnja 2017. godine širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica će se položiti u Varaždinu i Bjelovaru, i to:

-         u Varaždinu će se krunica položiti na Križu zahvalnosti kod crkve sv. Nikole uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 18,30 sati 22. travnja 2017. godine.

-       23. travnja 2017    10:00   Koprivnica, paljenje svijeća na centralnom spomeniku branitelja

-        a  u Bjelovaru na centralnom spomeniku branitelja, uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 13,00 sati 23. travnja 2017. godine.

 

Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

 

Pozivamo građane i branitelje da nam se pridruže, te zajedno s nama odaju počast svima koji su dali živote za Domovinu.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.