ČESTITAMO DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

  • Published in NOVOSTI

Dana 30. svibnja 1990. godine, konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor Republike Hrvatske, čime je potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Ovaj značajan dan, poznat kao Dan državnosti, slavi se diljem Hrvatske i predstavlja ključan trenutak u povijesti zemlje, označavajući prijelaz iz komunističke vladavine u demokraciju. Posebno svečano raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, a osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka. Nakon desetljeća komunističke vlasti, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima, održanim u dva kruga u travnju i svibnju 1990. godine.0

Blagdan je Tijelova, kojim Katolička Crkva slavi ustanovljenje Euharistije na Posljednjoj večeri na Veliki četvrtak prije muke Isusa Krista, a slavi se deveti četvrtak nakon Uskrsa.

Čestitamo Dan Državnosti Republike Hrvatske i blagdan Tijelovo

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.