ODRŽAN „5. MEMORIJAL SJEĆANJA JOSIP SOLINA/JOSIP KRTANJEK“ U JEROVCU

  • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 21. listopada 2023. godine sudjelovali su na „5. Memorijalu sjećanja Josip Solina/Josip Krtanjek“ u spomen na dvojicu prerano preminulih hrvatskih branitelja, bivših pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“.

Josip Solina rodom je iz klenovničkog naselja Dubravec, zaselka Tiglin kod Jerovca, ratni je pripadnik 104. brigade HV i 7. gardijske brigade „Puma“, a nastradao je 18.10.2000. godine u prometnoj nesreći na službenom zadatku.

Josip Krtanjek rodom je iz Jerovca, ratni je pripadnik 7. gardijske brigade „Puma“, a iznenada je preminuo 24. lipnja 2017. godine.

Memorijal je započeo odavanjem počasti, uz polaganje cvjetnih aranžmana, paljenjem svijeća i molitvom, na posljednjim počivalištima Josipa Soline i Josipa Krtanjeka na groblju u Kamenici, kojemu su nazočile obitelji Solina i Krtanjek, suborci, prijatelji i poznanici preminulih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, mještani Jerovca, gosti, uzvanici i drugi.

Počast preminulima odali su izaslanica potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Marijana Breški, državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop te izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras.

Nakon odavanja počasti, uslijedilo je otvaranje turnira u malom nogometu. Turnir je otvorio državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop koji je, prisjetivši se ratnih kolega Josipa Krtanjeka i Josipa Soline, naglasio da se nikada ne smijemo umoriti u građenju bolje Hrvatske.

U sportskom dijelu memorijala sudjelovalo je šest ekipa, a pobjednik je 4 MT. Drugo mjesto osvojila je ekipa Bedenec, treće mjesto ekipa Jerovca, a četvrto mjesto zauzeo je NK Trakošćan.

Momčadi su nagrađene peharima koje su im, u ime organizatora, uručili Ljudvek Cikač, Darko Bregović, Marijan Vusić, Goran Cikač, Neven Gotal, Ivica Rudnički i Tomislav Plahtarić.

Organizator turnira bio je Mjesni odbor Jerovec, a suorganizatori turnira bili su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.

Ovim putem, zahvaljujemo se domaćinima na pozivu te na organizaciji događanja u spomen na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

  • A

    A

  • B

    B

  • B1

    B1

  • B2

    B2

  • B3

    B3

  • C

    C

  • C1

    C1

  • C2

    C2

  • C3

    C3

  • C4

    C4

    PODACI O UDRUZI

    Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

    Harambašićeva 34 42000 Varaždin

    Predsjednik : 095 906 4824

    Tajnik: 095 230 0652

    administrativni tajnik 095 230 0650

    e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

    radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

     

    UVJETI KORIŠTENJA

    Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.