SVEČANOST PRIMOPREDAJE DUŽNOSTI ZAPOVJEDNIKA HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

  • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 23. listopada 2023. godine nazočili su svečanosti primopredaje dužnosti između dosadašnjeg zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-pukovnika Borisa Šerića i novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnika Tihomira Kundida.

Svečanost primopredaje dužnosti održana je u Domu Hrvatske vojske u Karlovcu, a nazočili su joj ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnici Predsjednika Republike Hrvatske za obranu Ivica Olujić i za branitelje Marijan Mareković, zamjenik direktora Centra sa sigurnosnu suradnju RACVIAC kontraadmiral Predrag Stipanović, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obitelji poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja, brojni hrvatski branitelji te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ministar obrane Mario Banožić novom je zapovjedniku, general-bojniku Tihomiru Kundid poželio uspjeh u obavljanju zadaća, a dosadašnjem zapovjedniku, general-pukovniku Borisu Šeriću zahvalio je na dostojnom izvršavanju zadaća istaknuvši: “Pomicali ste granice najveće grane Hrvatske vojske, jačajući je organizacijski, inzistirajući pritom na stalnim nastojanjima na usvajanju i jačanju sposobnosti kako postrojbe, tako i pojedinaca!”

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj istaknuo je kako izbor generala Kundida na mjesto zapovjednika Hrvatske kopnene vojske predstavlja pravi odabir s obzirom da je riječ o visoko moralnoj, motiviranoj i profesionalnoj osobi koja se nikad ne umara izvršavajući svoje zadaće.

Novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid u svom je obraćanju istaknuo kako će njegova primarna zadaća biti opravdati povjerenje koje mu je pruženo. Zahvalio se generalu Šeriću na svemu što je učinio za ovu granu Hrvatske vojske istaknuvši pritom kako se Hrvatska kopnena vojska nalazi u početnoj fazi jedne vrlo značajne modernizacije i opremanja koja će bitno doprinijeti višoj razini borbene moći postrojbi HKoV-a.

Dosadašnji zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić rekao je kako je ponosan što je imao čast zapovijedati najvećom granom Hrvatske vojske u čijem su sastavu profesionalni i odgovorni pripadnici.

Ovim putem, zahvaljujemo se general-pukovniku Borisu Šeriću na iznimnoj suradnji sa Udrugom veterana 7. gardijska brigada „Puma“ te mu želimo puno uspjeha na novoj dužnosti Vojnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u i EU. Zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske, general-bojniku Tihomiru Kundidu čestitamo na novoj dužnosti i želimo mu puno uspjeha u budućem radu i uspješno izvršavanje zadaća koje su ispred njega.

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.