PROMOCIJA DOKUMENTARNOG FILMA „ŠTAFETA SMRTI“

  • Published in NOVOSTI

Dana 18. listopada 2018. godine u kino-dvorani Gaj održati će se premijera filma „Štafeta smrti“ redateljice Nade Prkačin u 18,00 h u organizaciji udruga proisteklih iz Domovisnkog rata s područja Varaždinske županije i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Dokumentarni film „Štafeta smrti“ podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica: Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici „štafete smrti“.

Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.

Uvod u ovu dramatičnu priču ispripovijedat će živi akteri događaja Ivica Jurčan i Đuro Kovačević, a glazbenim točkama u priču uvest će nas tamburaški sastav „Biseri“ Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Varaždin.

Ovim putem pozivamo hrvatske branitelje i građane da nazoče premijeri u Varaždinu u kino-dvorani Gaj.

Ulaz je slobodan.

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.