Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

  • Published in NOVOSTI

MB 2757974                                                                            Svim medijima

OIB 51400119853                                                                                                                                               

Ur.broj: 39/2018.                                                                   

Zagreb, 4. lipnja 2018.

 

Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje u zadnje vrijeme sve učestalije napade na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Borili smo se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, za slobodu govora i izražavanja, za slobodu medija te samim time i podržavamo navedeno međutim. Kada se sloboda govora pretvori u očiglednu mržnju i osobne obračune tada je potrebito reagirati. Slobodno i neovisno izvještavanje te pravo na dostupnost informacija pravo je svakog čovjeka no kada se to pravo zlouporabi i mediji koriste za blaćenje pojedinaca bez adekvatnih dokaza tada prestaje objektivnost.

Ne odobravamo ali razumijemo vrlo česte napade raznih medija i osoba na hrvatske branitelje pošto  to najviše čine oni koji nisu imali hrabrosti niti obući Hrvatsku odoru a kamoli stati u obranu Hrvatske s puškom u ruci ali ne možemo shvatiti i nećemo dopustiti da se u tu sramotnu hajku upleće i članove naših obitelji.

ZUV HGP daje potpunu podršku ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u svim dosadašnjim radnjama i naporima oko braniteljske populacije te smatramo da su ovi zadnji napadi na samoga ministra i njegovu obitelj dobro osmišljen scenarij kruga ljudi koji svakodnevno provode takve i slične aktivnosti protiv onih koji su krvarili za slobodnu i neovisnu Državu Hrvatsku. Saborski zastupnik pokreće pitanje „Trebaju li hrvatski branitelji imati prednost pri odlasku u Irsku. Pojedini mediji izbacuju bombastične naslove zaposli li se dijete ili član obitelji hrvatskog branitelja te ga odmah nazivaju „uhljebom“  Zar bi djeca i članovi obitelji hrvatskih branitelja pogotovo javno eksponiranih trebali napustiti Hrvatsku? Zar bi bilo tko trebao napuštati Hrvatsku?

Oprostite gospodo ali to zadovoljstvo Vam nećemo priuštiti!

 

Predsjednik ZUV HGP-a , Miljenko Kolobarić 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.