ZUV HGP Izgledno je da komunizam u Hrvatskoj još nije pobijeđen!

  • Published in NOVOSTI

 Priopćenje ZUV HGP 

 Prema današnjoj situaciji pitamo se imaju li branitelji razloga za slavlje pošto je izgledno da komunizam u Hrvatskoj još nije pobijeđen?

Sramotnim javnim istupima putem društvenih mreža Saborskog zastupnika Nenada Stazića koji govorom mržnje ismijava hrvatske branitelje postavljanjem pitanja „Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?“ jasno zaključujemo kako smo za zastupnika Stazića suvišni u ovoj državi za koju smo se borili i poručujemo.

Hrvatski branitelji nisu napuštali Hrvatsku niti devedesetih godina pa neće niti danas. Nisu imali tu privilegiju niti prednost jer da jesu zastupniče Staziću vi danas nebi sjedili u Hrvatskom Saboru već u vjerojatno Jugoslavensko - srpskom što bi prema vašim izjavama vama i pasalo. (NE) Žalimo što smo vam pokvarili snove.

Dno dna kojega ste dosegli svojom izjavom na svom facebook profilu „Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!“ dostigla je vrhunac vaše moralne i etične opredijeljenosti. Sudeći po vašim izjavama 1945. trebalo je pobiti sve koji nisu bili partizani i komunisti. Da logično je da tada nebi bilo mogućnosti danas imati samostalnu i suverenu Hrvatsku u što smo uvjereni da bi vas veselilo.

Zabrinjavajuća stvar je što rijetki mediji prenesu ovako nešto. Zabrinjavajuće je i što za zastupnike ne postoji nikakva sankcija niti odgovornost (osim moralne koje očito nema)  već imaju imunitet i smiju govoriti i raditi što ih volja. Da je tako nešto izjavio „obični građanin“ odavno bi mu policija pokucala na vrata.

Postavljamo pitanje predsjedniku Hrvatskog Sabora gospodinu Jandrokoviću ima li kakvih sankcija prema zastupnicima kojima se očito ne sviđa Hrvatska država osim kada se radi o hrvatskim kunama? Sankcija prema zastupnicima koji očigledno šire govor mržnje i žaljenje što nije pobijeno više Hrvata? Jeli takvim zastupnicima mjesto u Hrvatskom Saboru? Također pitamo i predsjednika političke stranke SDP gospodina Bernardića podržava li svoje zastupnike u ovakvim izjavama i stavovima? Ima li u Vašoj stranci gospodine Bernardiću instrument za sankcioniranje očite netrpeljivosti prema Hrvatima, Državi Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima?

Na kraju nadamo se da će u Hrvatskoj napokon zaživjeti demokracija gdje će svaki građanin moći birati zastupnika imenom i prezimenom a ne po partijskim i političkim listama. To je jedini način smjene generacije zastupnika u Hrvatskom Saboru pošto su se neki doživotno pretplatili na tu fotelju!

(u tekstu je persiranje zastupniku Staziću namjerno pisano malim slovom jer prema takvim osobama ne možemo imati poštovanje).

 

Predsjednik ZUV HGP-a

Miljenko Kolobarić

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.