Terapijski program za branitelje

Udruga hrvatskih branitelja Eskadron osnovan je s ciljem okupljanja, rekreacije, edukacije i rehabilitacije zaljubljenika u konje i konjički sport. Jedan od nama važnijih ciljeva jest i poticanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na aktivno i rekreativno bavljenje sportom te im omogućiti zdravije i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

Započeli smo novu sezonu motivacijskih radionica sa konjima i terapijski program za hrvatske branitelje! Terapije - okupacijsko - radne aktivnosti i psihoterapija pomoću konja provode se svaki radni dan prema unaprijed dogovorenim terminima za ustanove/udruge branitelja i individualne korisnike. Za više informacija za terapijski program kontaktirajte nas na 091/9840-261 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata

 

Naš je program primjena OKUPACIJSKO-RADNIH AKTIVNOSTI i PSIHOTERAPIJE pomoću konja, u samom jahačem klubu kroz djelovanje na poboljšanju psihosocijalne i kognitivne komponente svakog člana, te prevencija disbalansa aktivnosti provedbom aktivnosti brige o konjima, poboljšanju produktivnosti i slobodnog vremena.

Terapije pomoću konja:

Okupacijsko – radne aktivnosti obuhvaćaju: edukativne, i kreativne radionice, primjenu tehnika jahanja, trening vještina (norme ponašanja u jahaoni), te pojedinačno provođenje aktivnosti zbrinjavanja ( higijena, izbjegavanje rizika, socijalizacija, itd), aktivnosti produktivnosti (baratanje konjem, održavanje kontakata, briga za druge) i aktivnosti slobodnog vremena ( bolja organizacija slobodnog vremena).

Psihoterapija pomoću konja koja se temelji na odnosu i neverbalnoj komunikaciji između konja i osobe. Cilj psihoterapije: pozitivan utjecaj na raspoloženje, prepoznavanje i razumijevanje svojih i reakcija konja; otkriva uzroke i rješava unutarnje konflikte, prevladavanje strahova, povećanje osjećaja sigurnosti i socijalne uključenosti, povećanje samosvijesti i prepoznavanje vlastitih osobnosti preko opažanja osobnosti konja.

CILJ

Našim programom svaki je hrvatski branitelj uključen u radnu terapiju kroz proces koji u svakom slučaju poboljšava aktivnosti dnevnog života (samozbrinjavanje, produktivnost, slobodno vrijeme) uz korištenje svrsishodne aktivnosti (JAHANJE) kao terapijskog medija kako bi se povećala samostalnost hrvatskih branitelja i poboljšala kvaliteta života.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.