POZIV NA SVETU MISU U KAPELICI SV. JURJA I SUDJELOVANJE NA MANIFESTACIJI „33 KRUNICE ZA 33 GODINE“ I BLAGOSLOV ZASTAVA

  • Published in NOVOSTI

Pozivamo obitelji poginulih, nestalog i preminulih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i hrvatske branitelje da u utorak, 23. travnja 2024. godine nazoče Svetoj misi povodom Dana Svetog Jurja, zaštitnika policije, Hrvatske vojske i 7. gardijske brigade „PUMA“ koja će se održati u kapelici Sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“ u Varaždinu s početkom u 09:00 sati.

U toj prigodi, dana 23. travnja 2024. godine u kapelici Sv. Jurja u sklopu Sv. mise održat će se i blagoslov 6 zastava Udruge Sinovi Domovine Domovinskog rata Varaždin.

Također, održat će se i manifestacija „33 krunice za 33 godine“, u organizaciji Moto kluba 4. gardijska - Split i Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“  kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata te obilježava 33. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade.

Sama aktivnost provodi se od 19. do 28. travnja 2024. godine diljem Hrvatske, a 23. travnja 2024. godine krunice će se položiti u Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Grubišnom polju i Virovitici.

         Hodogram za 23. travanj 2024. godine 

         - Varaždin - paljenje svijeća, molitva i polaganje dvanaeste krunice u  kapelici Sv. Jurja u 9:00 sati

         - Čakovec -  paljenje svijeća i molitva na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinski u 12:00 sati

         - Koprivnica - paljenje svijeća, molitva i polaganje trinaeste krunice na centralnom spomeniku hrvatskim braniteljima  u 13:30 sati

        

- Bjelovar - paljenje svijeća, molitva i polaganje četrnaeste krunice na centralnom spomeniku hrvatskim braniteljima na Trgu Eugena Kvaternika u 15:00 sati

- Grubišno polje- paljenje svijeća i molitva na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u 17:15 sati

- Virovitica - paljenje svijeća, molitva i polaganje petnaeste krunice na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u 18:30 sati

 

Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

Ovim putem još jednom pozivamo hrvatske branitelje da nam se pridruže, te zajedno s nama odaju počast svima koji su dali živote za Domovinu.

SEMPER PRIMUS

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.