OBILJEŽEN DAN OBRANE GRADA OSIJEKA I 32. OBLJETNICA BITKE U ŠUMI ROSINJAČA

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, Kluba Osječko-baranjske županije, dana 5. prosinca 2023. godine sudjelovali su na obilježavanju Dana obrane Grada Osijeka i 32. obljetnice bitke u šumi Rosinjača.

U sklopu obilježavanja, u Crkvi sv. Rok u Osijeku održana je sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje, a potom je paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 106. brigade Hrvatske vojske odana počast šesnaestorici pripadnika brigade koji su 5. prosinca 1991. godine poginuli u šumi Rosinjača.

Počast su uz obitelji poginulih i suborce odali gradonačelnik Osijeka i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Radić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Anto Zelić, izaslanik ministra obrane brigadni general Željko Ljubas, izaslanik ministra unutarnjih poslova i načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece, zamjenik župana Josip Miletić, učenici Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ Osijek te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U bitci za Rosinjaču život su položili Salko Ahmić, Ivica Babaja, Pavao Begonja, Stjepan Ezer, Damir Farago, Berislav Genčić, Zoran Gnjatović, Ivan Hap, Zoran Kišasondi, Siniša Knežević, Mladen Milanković, Davor Milas, Matija Olujić, Ivan Sekanić, Goran Stjepanović i Mihajlo Pelegrin za čijim se posmrtnim ostacima još uvijek traga. Najmlađi od njih, 18-godišnji Davor Milas u trenutku pogibije bio je učenik Trgovačke škole.

Neka im je vječna slava i hvala!

• B

B