Na današnji dan rođen prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman

  • Published in NOVOSTI

Na današnji dan 1922. godine u Velikom Trgovišću rođen je dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik suverene i samostalne Republike Hrvatske, utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice, hrvatski povjesničar i akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Temelj Tuđmanove politike bilo je ujedinjenje svih Hrvata, neovisno o ideološkoj usmjerenosti te formiranje samostalne Hrvatske države.

Među najveća Tuđmanova postignuća ubraja se ostvarenje samostalnosti Republike Hrvatske pod njegovim vodstvom te uspostava suvereniteta nad cjelokupnim hrvatskim područjem.

Po završetku mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u državni sustav Republike Hrvatske, ostvarene su Tuđmanove težnje kao i tisućljetni san hrvatskog naroda o stvaranju samostalne, suverene, demokreatske, moderne i međunarodno priznate Republike Hrvatske.

S obzirom na sve činjenice najmanje što možemo je dr. sc. Franji Tuđmanu, dostojanstvenom, mudrom i hrabrom čovjeku, vječno biti zahvalni na učinjenom!

 

Neka mu je vječna slava i hvala!

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.