OBILJEŽEN DAN OBRANE GRADA OSIJEKA, 31. OBLJETNICA BITKE U ŠUMI ROSINJAČA I 31. OBLJETNICA OKUPACIJE ANTUNOVCA

  • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, Kluba Osječko-baranjske županije, dana 5. prosinca 2022. godine sudjelovali su na obilježavanju Dana obrane Grada Osijeka, 31. obljetnice bitke u šumi Rosinjača te 31. obljetnice okupacije Antunovca.

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice bitke u šumi Rosinjača održana je sveta misa u Crkvi sv. Rok u Osijeku, nakon koje je paljenjem svijeća i molitvom kod spomen obilježja u Osijeku obilježeno sjećanje i spomen na 16 pripadnika 106. brigade Hrvatske vojske poginulih u šumi Rosinjača dana 5. prosinca 1991. godine.

Počast su uz obitelji poginulih i suborce odali potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske i policije, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Članovi Kluba Osječko-baranjske županije sudjelovali su i u protoklu obilježavanja 31. obljetnice okupacije Antunovca gdje su nazočili polaganju vijenaca i paljenju svijeća ispred Spomen kapelice sv. Antuna i crkve sv. Antuna u Antunovcu. Središnji događaj bio je otkrivanje i posveta spomen obilježja Bijeli Križ na Orlovnjaku za 8 poginulih hrvatskih branitelja.

 

Neka im je vječna slava i hvala!

A

A

A

B

B

B

C

C

C

D

D

D

E

E

E

F

F

F

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.