OBILJEŽENA 31. OBLJETNICA ODLASKA ZASEBNE POSTROJBE PU VARAŽDINSKE U VUKOVAR

 • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ sudjelovali su na obilježavanju 31. obljetnice odlaska zasebne postrojbe PU varaždinske u Vukovar.

Prije 31 godina osnovana je zasebna postrojba Policijske uprave Varaždinske, koja se u rujnu 1991. godine pridružila obrani Vukovara i tamo je  na ratištu ostala do samoga pada grada Vukovara.  Radi se o postrojbi koja je dana 11. rujna 1991. godine sa 185 pripadnika iz tadašnjih policijskih stanica Čakovec, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Varaždin, upućena na smjenu dotadašnje postrojbe u Vukovar i ostala tamo do kraja obrane Vukovara.

Od 37 poginulih policajaca PU varaždinske, 31 je poginuo u Vukovaru te u pokušaju proboja za Vukovar. Petorica se vode kao nestali.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU varaždinske, u organizaciji HDLSKL – podružnica Varaždinske županije, udruge zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije te udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije.

Uz članove te pripadnike mnogobrojnih braniteljskih udruga te predstavnika PU varaždinske svijeću je zapalio te odao počast i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Nakon odavanja počasti velečasni Dragutin Bogadi predvodio je molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja služena je sv. misa u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene djevice Marije.   

Svim poginulima, nestalima i preminulima neka je mir Božji i vječna slava i hvala.

 • A

  A

 • B

  B

 • B1

  B1

 • B2

  B2

 • C

  C

 • C1

  C1

  PODACI O UDRUZI

  Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

  Harambašićeva 34 42000 Varaždin

  Predsjednik : 095 906 4824

  Tajnik: 095 230 0652

  administrativni tajnik 095 230 0650

  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

   

  UVJETI KORIŠTENJA

  Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.