Obilježena 26. obljetnica pogibije 11 i ranjavanja 21 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ u završnim akcijama VRO “Maslenica“

  • Published in NOVOSTI

Dana 3.3.2019. godine Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ sudjelovala je u obilježavanju 26. obljetnice pogibije 11 i ranjavanja 21 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“ u završnim akcijama VRO “Maslenica“ – oslobađanje sela Drače u Zadarskom zaleđu.

Taktička grupa 7. gardijske brigade „PUMA“ izvela je 3. i 5. ožujka 1993. dva napada na selo Drače gdje je život izgubilo 11 pripadnika, dok je 21 bio ranjen.

Kroz brigadu Puma tijekom Domovinskog rata prošlo je 4.500 pripadnika, 91 ih je poginulo, jedan se još vodi kao nestali, a oko 500 ih je ranjeno ili ozlijeđeno. Postrojba je u ratnom putu nanizala najvažnije i najsjajnije pobjede iz Domovinskog rata.

Obilježavanje obljetnice započelo je u 9 sati svetom misom u crkvi Gospe od Zdravlja u Suhovarama, nakon čega je izaslanstvo Udruge, uz obitelji poginulih i mnoštvo udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Zadarske županije položilo vijence i zapalilo svijeće na spomen-obilježju kraj mjesnog groblja i crkve.

Obilježavanje je nastavljeno druženjem u Društvenom domu Suhovare, nakon kojeg je izaslanstvo Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ posjetilo i selo Drače gdje su se uz paljenje svijeća i molitvu prisjetili poginulih suboraca. Također, posjetili su i zapalili svijeće na spomenicima poginulih suboraca iz 2. gardijske brigade „Gromovi“, 3. gardijske brigade  „Kune“ i 4. gardijske brigade „Pauci“.

Ovim putem Udruga „PUMA“ zahvaljuje Općini Poličnik, načelniku Općine Poličnik Davoru Lončar, mještanima i UHDDR Poličnik na gostoprimstvu i na održavanju tradicije obilježavanja akcija koje su obilježile Domovinski rat.

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.