PROMOCIJA DOKUMENTARN-IGRANOG FILMA „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA“

  • Published in NOVOSTI

Dana 12. prosinca 2018. godine u kino-dvorani Gaj održati će se premijera dokumentarno-igranog filma „Glavu dole, ruke na leđa“ redatelja Stipe Majića Pipe u 19,00 h u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Varaždinske županije i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Dokumentarno-igrani film „Glavu dole, ruke na leđa“ prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja i odvođenja vukovarskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore. Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju, odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore, te mučenja i torture koje su ti ljudi prolazili.

Nakon posljednjih proboja, oni koji su preostali u gradu zatiču se raspoređeni na nekoliko točaka. Do samoga kraja situacija se iz dana u dan rapidno mijenja - neki započinju dogovore o predaji, dok drugi ne odustaju od borbe. Tri su punkta borbe na kojima se paralelno odvijaju predaje što ukršteno pratimo kroz film. U filmu je detaljno predočen svakodnevni život zatvorenika u logoru, a u posljednjem dijelu filma i izlazak iz logora.

Ovim putem pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge, hrvatske branitelje i sve zainteresirane da nazoče premijeri filma u Varaždinu u kino-dvorani Gaj.

Ulaz je slobodan.

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.