Održan 13. Memorijal 7.gbr PUMA u orijentaciji

  • Published in NOVOSTI
  1. Memorijal 7.gbr PUMA u orijentaciji ove godine održan je 03., 09. i 10. lipnja u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama i na Varaždin Bregu. Organizatori, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Orijentacijski klub „Međimurje“ natjecanje su organizirali u suradnji s, Gradovima Varaždinom i Varaždinskim Toplicama, Općinom Gornji Kneginec, te Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – Minerva, a Ministarstvo branitelja je sufinanciralo sami projekt natjecanja.

          Na samom Memorijalu održane su 3 klasične orijentacijske trke i 2 natjecanja u preciznoj orijentaciji. Održane utrke bodovale su se za Kupove Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske u TEMPO orijentaciji i zajedničku Hrvatsko-Slovensko-Italijansko-Mađarsku ligu u preciznoj orijentaciji. Po prvi puta u Republici Hrvatskoj održano je i noćno natjecanje u preciznoj orijentaciji.

          Natjecanja su pohodili timovi iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Italije, Poljske i Hrvatske a ukupno je nastupilo preko 200 natjecatelja. Na svim utrkama ukupno je bilo preko 560 startova, a sudjelovali su i školarci nekih varaždinskih osnovnih škola u kojima su aktivne sekcije orijentacijskog sporta.

          Svi rezultati mogu se pogledati na stranicama natjecanja:

          http://memorijal.blogspot.com/

          Natjecanja u preciznoj orijentaciji i orijentacijskom trčanju u Varaždinu bodovala su se i za natjecanje za najsvestranijeg orijentacistu – ORIENTEERING TRIANGLE. Pobjedu je odnijela Smiljana Janžek iz OK Međimurje.         

          Sva natjecanja bodovala su se i za klubskog pobjednika koji je osvojio prijelazni pokal memorijala. Ove godine osvojio ga je OK Vihor iz Zagreba.

          Zahvaljujemo se Ministarstvu hrvatskih branitelja na sufinanciranju natjecanja, gradovima Varaždinu, Varaždinskim Toplicama i Općini Gornji Kneginec na potpori i gostoprimstvu, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – Minerva na ulaznicama i prostoru, Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica na ustupljenoj dvorani, DVDu Varaždin Breg na prostoru te našim sponzorima Croatia osiguranju, Hrvatskim šumama i Haby d.o.o na donacijama i posudbama.

Provedba ovog natjecanja zahtijevala je ogroman organizacijski napor članova udruge te članova OK Međimurje kojima se svima od srca zahvaljujemo.

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.