Serijal „Pobjednici“

Projekt „Pobjednici“ je filmska rekapitulacija Domovinskog rata. Glavni lik u serijalu su Oružane Snage RH kao pobjednička cjelina koja je obranila i oslobodila RH. Za  potrebe serijala kroz suradnju sa MORH-om i MUP-om, osigurano je snimanje na vojnim poligonima, kao i snimke vježbi sa vojnih poligona, a u kontekstu simulacija borbenih djelovanja. Arhivske snimke su osigurale gardijske postrojbe, MUP, Hrvatska Vojna Glasila, a rađene su rekonstrukcije i pozicioniranja kroz namjenski rađenu 3D animaciju.

Obrađuju se događaji koji su bili bitni na strateškoj razini na prvim borbenim linijama, a prostor borbenih djelovanja je sniman klasičnom kamerom i dronovima. U snimanje je uključeno blizu 1 000 pripadnika OS RH svih razina, a sniman je prostor od Batine do Prevlake i Mrkonjića u B i H.

Film „Maslenica“ je dio cjelovečernjeg filma „Maslenica i Medački džep“. Kako bi prilagodili sadržaj učešću postrojbi sa prostora Varaždina, izvučen je separat koji obrađuje operacije prvog proboja na Tulove Grede u `91., „Poskok 1“, „Poskok 2“, „Jaguar“ i samu operaciju „Maslenica“. Specifičnost samih događaja jest učešće svih gardijskih postrojbi i jedinica specijalne policije, pa tako i SJP „Rode“ - Varaždin. Dakle, film prezentira djelovanje hrvatske vojne elite iz `93. , bitke koje su se događale na Velebitu, u Kašiću, obrana Novigrada, legendarne su bitke koje slave iznimnu sposobnost vrhunskih boraca OS RH. U tim borbenim djelovanjima po prvi put, u bitci za Drače, pojavljuje se i 7.gardijska brigada, legendarne „Pume“. Pume su 3. i 5. ožujka 1993., u sklopu VRO „Maslenica“, izvele dva napada na selo Drače i pritom izgubile 11 pripadnika, dok je 21 bio ranjen.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.