POZIV NA OBILJEŽAVANJE 29. OBLJETNICE NESTANKA I POGIBIJE PRIPADNIKA „PUMA“ NA CRNIM BUNARIMA

  • Published in NOVOSTI

Pozivamo obitelji poginulih, nestalog i preminulih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ i članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ da nazoče obilježavanju 29. obljetnice Crnih bunara na dostojanstven način.

 Dana 5.5.2024. godine, u nedjelju, prisjetit ćemo se naših poginulih suboraca i našeg nestalog pripadnika paljenjem svijeća kod Križa branitelja na Varaždinskom groblju s početkom u 09,30 sati. Molitvu za poginule i nestalog pripadnika „ Puma“ predvodit će vlč. Ivica Cujzek.  

 Tog dana 05.05.1995. godine, 7. gardijska brigada „Puma“ vodila je jednu od najtežih bitaka tijekom svog ratnog puta. Na Crnim bunarima na Dinari neprijatelj je izveo jak pješački napad u kojem je ugrozio stabilnost do tada dostignutih crta bojišnice. U roku nekoliko sati, snage 7. gardijske brigade „Puma“ učinkovito su odgovorile na napad i ovladale ratnom situacijom, pri čemu su neprijatelju nanešeni značajni gubici. Odbili smo njihov napad koji je mogao ugroziti naše položaje na Dinari, a time možda dovesti u pitanje i naše daljnje vojno djelovanje.

Nažalost, bitka nije prošla bez gubitaka. Izgubili smo petoricu hrabrih bojovnika: Roko Grgić, Antun Čižmek, Marinko Kuljanac i Željko Holi, a tom prilikom Miroslav Harča je nestao.

 Neka im je vječna slava i hvala!

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.