ODRŽAN 12. MEMORIJAL „HRŽENJAK-JOVAN-TENKO“ I OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA IV. BOJNE 1. A BRIGADE TIGROVI-GAVRAN

 • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“  dana 10. lipnja 2023. godine sudjelovali su na 12. memorijalu „Hrženjak - Jovan - Tenko“ u Družbincu te obilježavanju 32. obljetnice IV. bojne 1. A brigade Tigrovi-Gavran u gradu Prelogu.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Petrijanec povodom obilježavanja Dana Općine Petrijanec u Novoj Vesi Petrijanečkoj organizirao je 12. memorijal „Hrženjak - Jovan - Tenko“ u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Općine Petrijanec. Prije početka memorijala, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima zapalivši svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Na memorijalu ekipe su se natjecale u tri discipline: streljaštvo, viseća kuglana i elektronski pikado, a po završetku memorijala, svim predstavnicima udruga uručene su zahvalnice, a pobjedničkim ekipama dodijeljeni su pehari za prva tri mjesta u svim disciplinama.

U sklopu obilježavanja 32. obljetnice osnutka IV. bojne 1.A brigade Tigrovi-Gavran u gradu Prelogu, bivši pripadnici IV. bojne 1.A brigade Tigrovi-Gavran i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata zapalili su svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u  Domovinskom ratu te su kod spomen biste odali počast prvom hrvatskom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Nakon odavanja počasti, održana je sveta misa za sve poginule i preminule pripadnike IV. bojne GAVRAN u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu.

Ovim putem zahvaljujemo se UDVDR Klubu Petrijanec i Podružnici Međimurske županije Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.

 • A

  A

 • B

  B

 • B1

  B1

 • B2

  B2

 • C

  C

 • C1

  C1

 • C2

  C2

 • C3

  C3

 • C4

  C4

  PODACI O UDRUZI

  Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

  Harambašićeva 34 42000 Varaždin

  Predsjednik : 095 906 4824

  Tajnik: 095 230 0652

  administrativni tajnik 095 230 0650

  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

   

  UVJETI KORIŠTENJA

  Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.