Svečano obilježena 16. godišnjica ustroja GOMBR-e

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 20. ožujka 2023. godine sudjelovali su na obilježavanju 16. godišnjice ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske koja je nastala preustrojem triju slavnih hrvatskih brigada – Kuna, Sokolova i Puma.

Obilježavanje je započelo svetom misom, a program je nastavljen svečanim postrojavanjem i polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u čast svim hrvatskim herojima.

Obljetnici je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Uz predsjednika Milanovića, počast poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade u Domovinskom ratu kod spomenika u krugu vojarne „Slavonski sokolovi“, između ostalih, odali su i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić, načelnik Obavještajne uprave Glavnog stožera brigadni general Mijo Validžić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadni general Željko Ljubas i zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadir Valentin Skroza. U ime Vukovarsko – srijemske županije događaju su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, zamjenik župana Franjo Orešković, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić te predsjednik Savjeta za branitelje župana Ivica Nikolić.

Ovim putem čestitamo svim pripadnicama i pripadnicima GOMBR-e njjihov dan brigade.

• B

B