POZIV NA OBILJEŽAVANJE 26. OBLJETNICE NESTANKA I POGIBIJE PRIPADNIKA „PUMA“ NA CRNIM BUNARIMA NA DINARI

  • Published in NOVOSTI

Dana 5. svibnja 1995. godine, 7. gardijska brigada „PUMA“ vodila je jednu od najtežih bitaka tijekom svog ratnog puta. Na Crnim bunarima na Dinari neprijatelj je izveo jak pješački napad  u kojem je ugrozio stabilnost do tada dostignutih crta bojišnice. U roku nekoliko sati snage 7. gardijske brigade učinkovito su odgovorile na napad i ovladale ratnom situacijom, pri čemu su neprijatelju nanešeni značajni gubici. Nažalost, u toj borbenoj akciji smrtno su stradala 4 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, Roko Grgić, Antun Čizmek, Marinko Kuljanac i Željko Holi, a tom prilikom Miroslav Harča je nestao.

 Tim povodom, pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“ i članove Udruge da prisustvuju Svetoj misi u crkvi Dobrog pastira s početkom u 10,00 h i polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod Križa hrvatskih branitelja na Gradskome groblju u Varaždinu 05. svibnja 2021. godine s početkom u 11,00 sati. 

Molimo Vas za pridržavanje preporuka Stožera civilne zaštite RH u cilju zaštite zdravlja.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.