NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO - Akcija Drače

NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO

Dana 03.03.1993. godine, TG 7. gardijske brigade „Puma“ vršila je napadnu akciju na selo Drače u zadarskom zaleđu. Topničku podršku s minobacačima 120 mm pružala im je grupa topnika 7. gardijske brigade „Puma“ čiji se paljbeni položaj nalazio u selu Suhovare. Tijekom paljbenog djelovanja u jednom minobacaču je eksplodirala granata i tom prilikom živote su izgubila petorica pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“.

Počivali u miru Božjem.

Darko Tomić rođen je 30.03.1971. godine u Varaždinu. U Domovinski rat se uključio 17.07.1992. godine, a pripadnik 7. gardijske brigade "Puma" bio je od njenog osnutka 23.12.1992. godine. Obnašao je dužnost Zapovjednika desetine u 2. PB.

Poginuo je 03.03.1993. godine.

Počivao u miru Božjem.

Mladen Poturiček, rođen je 18.12.1959. godine u Zagrebu. U Domovinski rat se priključio 10.09.1991. godine, a pripadnik 7. gardijske brigade "Puma" bio je od 01.01.1993. godine. Obnašao je dužnost zapovjednika voda u  3. PB.

Poginuo je 03.03.1993. godine.

Počivao u miru Božjem.

Josip Pavličević iz Kelemena rođen je 20.07.1956. godine. U Domovinski rat se priključio 11.09.1991. godine, a pripadnik 7. gardijske brigade "Puma"bio je od njenog osnutka. Obnašao je dužnost zapovjednika desetine u  2. PB.

Poginuo je  03.03.1993. godine.

Počivao u miru Božjem.

Marijan Zebec rođen je 30.01.1961. godine u Varaždinu. U Domovinski rat se uključio 12.09.1991. godine, a pripadnik 7. gardijske brigade "Puma" postaje 01.03.1993. godine. Obnašao je dužnost zamjenika zapovjednika bitnice u 3. PB.

Poginuo je 03.03.1993.godine u.

Počivao u miru Božjem.

Ivan Kovačević, iz Nove Kapele, rođen je 30.06.1959. godine. U Domovinski rat se priključio 15.11.1991. godine, a pripadnik 7. gardijske brigade "Puma" bio je od 01.01.1993. godine. Obnašao je dužnost zapovjednika MB bitnice u 3. PB.

Poginuo je  03.03.1993. godine.

SEMPER PRIMUS