PRUŽANJE PSIHOSOCIJALNE PODRŠKE HRVATSKIM BRANITELJIMA I STRADALNICIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI POGOĐENIH EPIDEMIJOM COVID-19

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ u suradnji sa Ministarstvom hrvatskih branitelja u sklopu projekta „ Zajedno protiv COVIDA -19“ započela je s pružanjem psihosocijalne podrške hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata, te članovima njihovih obitelji starijim od 65 godina i samcima koji su pogođeni krizom zbog epidemije COVID - 19.

Cilj projekta „Zajedno protiv COVIDA -19“ je provedbom izvaninstitucionalnih aktivnosti utjecati na razinu psihosocijalnog i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Varaždinske i Međimurske županije i članova njihovih obitelji kako bi se doprinijelo prevladavanju poteškoća izazvanih zdravstvenim i drugim poteškoćama, te povećati socijalnu uključivost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji pogođenih epidemijom COVID - 19.

U cilju pružanja psihosocijalne podrške ranjivim skupinama obavljati će se informiranje i savjetovanje putem telefona s korisnicima, video poziva i sl., te obilasci korisnika kad je to moguće i potrebno, pridržavajući se svih mjera socijalnog distanciranja i preporuka Stožera Civilne zaštite i Nacionalnog kriznog stožera.

Sve informacije u vezi pružanja psihosocijalne podrške mogu se dobiti osobno u Udruzi veterana 7. gardijska brigada“ PUMA“  svakim radnim danom od 8:00h do 15:00 h ili

Kontakt osobe:

Vesna Hanžek, socijalna radnica - broj mob: 095/ 230 0650.

Robert Puja, predsjednik Udruge - broj mob:  095/906 4824

Jurica Šare, tajnik Udruge - broj mob: 095/230 0652