OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA NESTANKA I POGIBIJE PRIPADNIKA „PUMA“

Danas se navršava 25. godišnjica bitke na Crnim bunarima. Tog dana 05.05.1995. godine, 7. gardijska brigada „PUMA“ vodila je jednu od najtežih bitaka tijekom svog ratnog puta. Na Crnim bunarima na Dinari neprijatelj je izveo jak pješački napad  u kojem je ugrozio stabilnost do tada dostignutih crta bojišnice. U roku nekoliko sati snage 7. gardijske brigade učinkovito su odgovorile na napad i ovladale ratnom situacijom, pri čemu su neprijatelju nanešeni značajni gubici. Odbili smo njihov napad koji je mogao ugroziti naše položaje na Dinari, a time možda dovesti u pitanje i naše daljnje vojno djelovanje.

Nažalost, bitka nije prošla bez gubitaka. Izgubili smo petoricu hrabrih bojovnika: Roko Grgić, Antun Čizmek, Marinko Kuljanac i Željko Holi, a tom prilikom Miroslav Harča je nestao.

Na 25. godišnjicu, kao Udruga veterana, planirali smo dvodnevni posjet nekadašnjoj bojišnici na Dinari. Odlazak autobusom do Rujana i  obilazak terena terenskim vozilima na mjestima gdje se odvijala bitka.

Nažalost, zbog trenutne situacije s pandemijom COVIDA- 19, granice su zatvorene, a mi smo prisiljeni odgoditi sva zbivanja i aktivnosti.

Ipak na današnji dan prisjećamo se naših poginulih suboraca i našeg nestalog hrvatskog branitelja.

Skromnom delegacijom i obilježavanjem prilagođenim današnjem trenutku prisjetili smo se naših suboraca polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Varaždinskom groblju.

Neka im je vječna slava i hvala im!

Semper- Primus

V I D E O