Obilježena obljetnica pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade "Puma"

  • Published in NOVOSTI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 30. lipnja 2023. godine u Varaždinu obilježila je obljetnicu pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“ na Dinari.

Iznimno, ove godine, zbog loših meteoroloških uvjeta i zbog otkazanog prijevoza helikopterom manjeg dijela članova Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i uzvanika na Dinaru, morali smo otkazati cijeli program obilježavanja obljetnice koji se trebao održati u Vrlici i Velikoj Duvjakuši na Dinari, pa se obilježavanje obljetnice organiziralo u Varaždinu.

U sklopu obilježavanja obljetnice pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“ na Dinari, održana je sveta misa u katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo u Varaždinu u sklopu hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu. Nakon svete mise, u Kapelici Sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“ članovi Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Varaždinske županije i pripadnici 2. OMB „PUME“ položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na 31 poginulog i 1 nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“. Molitvu za sve poginule, nestalog i preminule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ te za sve hrvatske branitelje predvodio je vojno-policijski kapelan vlč. Ivica Horvat.

Neka im je vječna slava i hvala!

SEMPER PRIMUS

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.