9. hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Članovi Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana  29. lipnja 2023. godine organizirali su doček hodočasnika na devetom Hodočašću Marijanski zavjet za Domovinu,  u sklopu kojeg je održana i sveta misa u crkvi Sv. Josipa na Banfici u Varaždinu. Hodočasnici, njih 18, stigli su iz smjera Ludbrega, nakon mnogih propješačenih kilometara još od Osijeka.

Dana 30. lipnja 2023. godine, marijanski hodočasnici nazočili su svetoj misi u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, da bi se nakon mise uputili do Križa zahvalnosti kod crkve sv. Nikole, gdje su zapalili svijeću i pomolili se. Prije odlaska iz Varaždina zaustavili su se u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ gdje su se upoznali ukratko s poviješću 7. gardijske brigade „Puma“  i samim  postavljanjem spomenika „Puma“. Zatim je 16 hodačasnika nastavilo put prema Ivancu i dalje prema Dubrovniku gdje se njihov dolazak očekuje 24. kolovoza 2023. godine.

Marijanski zavjet za Domovinu između ostaloga obuhvaća upoznavanje s povijesno-kulturnom i prirodnom baštinom Republike Hrvatske, promiče temeljne vrijednosti naše Domovine i Domovinskog rata, pozitivno utječe na psiho-socijalni život branitelja, potiče iskorištavanje turističkih potencijala gradova i sela koji se nalaze na ruti kojom prolazi, te potiče sportsko rekreacijski turizam. Projekt je pokrenut u suradnji mladih i branitelja, a od samih početaka u organizaciji boravka marijanskih hodočasnika na našem području je i Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

• B1

B1