DOČEK HODAČA U PROJEKTU ''JEDNO SRCE JEDNA DUŠA – OD VUKOVARA DO DUBROVNIKA''

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 04. srpnja 2023. godine u Dubrovniku sudjelovali su na dočeku hodača u projektu „Jedno srce jedna duša - od Vukovara do Dubrovnika“.  Hodači su, u sklopu projekta čiji je nositelj Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, dana 30. svibnja kod Vukovarskog vodotornja započeli put dug više od 1100 kilometara, a nakon 36 dana hodanja, dana 04. srpnja 2023. godine u 12:00 sati uspješno su stigli na završnu destinaciju, brdo Srđ iznad Dubrovnika.

Dočeku hodača nazočili su izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Nikša Kusalić, izaslanik ministra obrane Republike Hrvatske Maria Banožića Ante Damir, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dubrovnik Miho Katičić, gradonačelnik grada Opuzena Ivan Mataga, predstavnici Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i partneri u projektu: predstavnici Udruge pripadnika 104. brigade ZNG-a Varaždin te predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

U sklopu dočeka hodača, na brdu Srđ organiziran je prigodni program koji je započeo himnom Republike Hrvatske i minutom šutnje, a zatim su se svim nazočnima obratili uzvanici i predstavnici Udruga koji sudjeluju u projektu. Nadalje, kod Spomen križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje i stradale civile.

U ime Grada Dubrovnika, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić hodačima je poželio dobrodošlicu u Grad Dubrovnik, a ujedno i iskazao zadovoljstvo hvalevrijednim projektom koji je usmjeren na očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i zajedništvo branitelja koji su svoje živote utkali u stvaranje Republike Hrvatske.

Ovim putem, čestitamo hodačima, hrvatskim braniteljima Josipu Hunjetu, Miljenku Vargi, Josipu Jankoviću, Robertu Štihu, Božidaru Sambolcu te Nenadu Kamenaru koji su uspješno prošli dugačak put od Vukovara do Dubrovnika te im zahvaljujemo što su na spomen obilježjima od Vukovara do Dubrovnika odali počast svim poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima. Ujedno čestitamo i zahvaljujemo se logističkoj pratnji koji su pružili podršku hodačima tijekom njihove hodnje.

Zahvaljujemo se i Ministarstvu hrvatskih branitelja, Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji te Gradu Varaždinu, jedinicama lokalne samouprave, udrugama proisteklih iz Domovinskog rata te svima koji su na bilo koji način pomogli u tijeku same hodnje.

SEMPER PRIMUS

• B