OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA KUPRESA

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Kluba Osječko-baranjske županije dana 03. studenog 2023. godine nazočili su svečanom obilježavanju 29. obljetnice oslobođenja Kupresa u organizaciji općine Kupres, udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja općine Kupres te Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za žrtve Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata ispred središnjeg spomen-obilježja u Kupresu. Počast poginulima odali su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Općine Kupres, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije, Koordinacija Udruga obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Herceg Bosne, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstva gradova i općina iz BiH i RH, izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja RH, predstavnici Hrvatskog gardijskog zdruga RH, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Obilježavanje je nastavljeno održavanjem Svete mise zadušnice za poginule hrvatske branitelje u crkvi Svete obitelji u Kupresu  koju je predvidio don Slavko Rajič, vojni kapelan u Hrvatskoj uz koncelebraciju domaćeg župnika don Tome Mlakića, kapelana don Jadranka Kurta, fra Niku Petonjića, domaće sinove svećenike don Ivicu Mršu i don Antu Ledića. Nakon Svete mise uslijedila je molitva opijela kod križa ispred crkve Sv. Obitelji za poginule u Drugom svjetskom ratu, a potom je kupreškim ulicama upriličen svečani mimohod branitelja uz pratnju 1. benda orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.