www.udruga-puma.hr
Obilježena obljetnica smrti pukovnika Marka Babića i humanitarna akcija u Vukovaru PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   
Nedjelja, 09 Srpanj 2017 07:44

U organizaciji Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara i Udruge Vukovarski stožer obilježena je deseta obljetnica smrti pukovnika Marka Babića. Marko Babić preminuo je od posljedica moždanog udara 5. srpnja 2007. godine, te je pokopan uz zapovjednika i prijatelja, Blagu Zadru na memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru.

 

 

Deseta obljetnica smrti pukovnika Marka Babića bila je povod i za humanitarnu akciju kojom su Dječjem vrtiću Vukovar 1 donirani rashladni (klima) uređaji, igračke i didaktički materijali.

Jedan klima uređaj donirala je HVIDR-a Jug Čakovec koju je predstavljao gosp. Josip Merlak u suradnji s Udrugom vukovarskih branitelja i logoraša Međimurske županije koju su predstavljali Željko Sršan, Siniša Antolašić i Darko Malašić. U akciju se uključio i Grad Vukovar doniravši jedan uređaj, koji je ravnateljici vrtića Mirjani Kulić uručila pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović, Vodovod Grada Vukovara u čije je ime donaciju uručio direktor Goran Martinović te vukovarska tvrtka Istros montaža d.o.o. koja će, prema riječima Ante Markovića koji je predstavljao tvrtku, pokriti i troškove montiranja rashladnih uređaja.

Kako se u Međimurju pokrenula dobra volja pomoći za Vukovar, branitelji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ osigurali su darove za djecu što u igračkama što u raznim didaktičkim materijalima.

Predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada ''PUMA'', Robert Puja, rekao je kako su se odazvali pozivu Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurske županije da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji – ''Drago nam je što smo donacijom razveselili djelatnike ustanove, ali prvenstveno i dječicu koja pohađaju vrtić. Nije puno, ali nas veseli što smo im na ovaj način uspjeli olakšati boravak u ovim prostorijama dok su u tijeku ljetne vrućine.''

 

Ažurirano Nedjelja, 09 Srpanj 2017 08:01
 


Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates VPS hosting plans Valid XHTML and CSS.