www.udruga-puma.hr
U SUHOVARIMA OBILJEŽENA DVADESET I ČETVRTA GODIŠNJICA POGIBELJI HRVATSKIH VITEZOVA, VARAŽDINSKIH PUMA PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   
Srijeda, 08 Ožujak 2017 22:28

Svetom misom u crkvi Gospe od Zdravlja, komemoracijom, prisjećanjem na  poginule branitelje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod velebnog spomen-obilježja u neposrednoj blizini mjesnog groblja i crkve obilježena je 24. godišnjica pogibije 11 hrvatskih bojovnika.

Pume su 3. i 5. ožujka 1993. izvele dva napada na selo Drače i pritom izgubile 11 pripadnika, dok je 21 bio ranjen.

Kroz brigadu Puma tijekom Domovinskog rata prošlo je 4.500 pripadnika, 90 ih je poginulo, jedan se još vodi kao nestali, 500 ih je ranjeno ili ozlijeđeno. Postrojba je u ratnom putu nanizala najvažnije i najsjajnije pobjede iz Domovinskog rata.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i obitelji poginulih, UHDDR Poličnik, Općine Poličnik, MO Suhovare, Udruga 141. brigade Split, 7. Domobranska pukovnija, 84. gardijske bojne „Termiti“, mještani Suhovara i drugi.

Obilježavanje je nastavljeno prigodnim programom i domjenkom u Društvenom domu Suhovare, a izaslanstvo udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ posjetilo je i spomenike ostalih postrojbi koje su sudjelovale u akcijama u Zadarskom zaleđu.

Udruga veterana 7. GBR PUMA zahvaljuje općini Poličnik i UHDDR Poličnik na gostoprimstvu i na održavanju tradicije obilježavanja akcija koje su obilježile Domovinski rat.

 


Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates VPS hosting plans Valid XHTML and CSS.