www.udruga-puma.hr
U PRODAJI JE MONOGRAFIJA „7. GARDIJSKA BRIGADA HRVATSKE VOJSKE PUMA“ PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević
Nedjelja, 16 Lipanj 2013 12:11

Sedma gardijska motorizirana brigada osnovana je odlukom predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH dr. Franje Tuđmana 23. prosinca 1992. godine.

Sjedište joj je bilo u Varaždinu. U Domovinskom ratu je, pod izravnim zapovijedanjem Glavnog stožera, ostvarila izuzetne uspjehe i sudjelovala u najznačajnijim operacijama i akcijama Hrvatske vojske. Osnovnu strukturu u formiranju 7. gardijske brigade činila su 263 pripadnika 5. bojne 1. “A” brigade ZNG-a Tigrova koji su već imali ratno iskustvo u operacijama za oslobođenje juga Hrvatske i Dubrovnika.

Slavni i pobjednički ratni put 7. gardijske brigade Pume formalno je okončan predajom ratne zastave na svečanim postrojavanju u Varaždinu 7. srpnja 2003. godine.

Kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo 4550 gardista, od kojih su 67 poginula, 23 preminula i 252 ranjena pripadnika. Ova je knjiga posvećena upravo njima – Pumama, junacima i vitezovima 7. gardijske brigade Hrvatske vojske. Sinovi Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine, Bilogore, Slavonije ali i ostalih dijelova Lijepe naše dragovoljno su stali pod barjak novostvorene demokratske Hrvatske i ostvarili snove mnogih naraštaja hrvatskog naroda. Sjeverozapadna Hrvatska mora biti ponosna svojim Pumama koji su u ratnim i surovim zimskim vrletima Dinare svojom hrabrošću, domoljubljem i žrtvom spajali sjever i jug Hrvatske do konačne vojne pobjede na ovom malom i najdražem komadićku zemlje koju zovemo Domovina.

Tvrdi uvez, 438 stranica, više od 300 crno-bijelih i fotografija u boji, 30 shema, 13 karata.

Cijena 79,90 kuna.

Knjiga se može naručiti izravno od nakladnika, sve informacije na internetskoj stranici www.despot-infinitus.com/kontakt/

KNJIGU MOŽETE KUPITI I PREKO UDRUGE VETERANA 7 GBR PUMA

DESPOT INFINITUS d.o.o.

za nakladništvo i usluge

Nadinska 18a

10010 Zagreb

Hrvatska

MB 2714663

OIB 46602631231

::::::::::::::::::::::::

Kontakt osobe:

Zvonimir Despot, direktor i glavni urednik

Danijel Tatić, izvršni urednik

Telefon: +385 (0) 1 58 000 64

Mobitel: +385 (0) 95 111 01 75

www.despot-infinitus.com

Ažurirano Srijeda, 19 Lipanj 2013 15:21

Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates VPS hosting plans Valid XHTML and CSS.