Obavijest o korištenju usluga Doma hrvatskih veterana u Lipiku

  • Published in NOVOSTI

Dom hrvatskih veterana je smještajno-rehabilitacijska ustanova koju je osnovalo Ministarstvo hrvatskih branitelja s namjerom poboljšanja i jačanja pružanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsku i stradalničku populaciju.

Ustanova korisniku pruža korištenje usluge smještaja ili boravka.

Program smještaja podrazumijeva korištenje usluga za vrijeme osiguranog smještaja u Ustanovi 24 sata dnevno u trajanju do 20 dana.

Program boravka podrazumijeva korištenje usluga Ustanove za vrijeme cjelodnevnog ili poludnevnog boravka. Poludnevni boravak može trajati do 6 sati dnevno. Cjelodnevni boravak može trajati od 6 do 10 sati dnevno. Programom boravka nije obuhvaćeno noćenje u Ustanovi i namijenjen je korisnicima koji žive u blizini Doma i koriste parcijalne usluge Doma.

Usluge Doma hrvatskih veterana mogu koristiti:

  • HRVI iz Domovinskog rata
  • članovi obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
  • članovi obitelji nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
  • hrvatski branitelji iz Domovinskog rata
  • članovi obitelji umrlog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
  • članovi obitelji hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
  • osobe stradale u obavljanju vojnih i redarstvenih dužnosti u stranoj zemlji u okviru mirovnih snaga i
  • stradali
  • članovi obitelji stradalih pirotehničara

Kada je korisnik hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata I. skupine koji koristi usluge osobe za pružanje njege i pomoći-njegovatelja, pravo na korištenje usluga Doma zajedno s korisnikom može ostvariti i njegovatelj.

Potencijalni korisnik treba popuniti Zamolbu za korištenje usluga koja se nalazi na internet stranicama  https://www.dhv.hr/postupak-ishodenja-smjestaja  i uz istu priložiti potvrdu o zdravstvenom stanju izdane od liječnika obiteljske medicine te istu poslati na adresu Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb. Zamolbu je moguće popuniti i on-line na www.dhv.hr pod naslovom Postupak ishođenja smještaja a potvrdu o zdravstvenom stanju izdane od liječnika obiteljske medicine potrebno je poslati na adresu Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb. O korištenju programa smještaja prijedlog ravnatelju daje Povjerenstvo Ministarstva hrvatskih branitelja. O odluci ravnatelja potencijalni korisnik bit će obaviješten telefonskim putem. Sam smještaj i korištenje usluga ostvaruju se ovisno o mogućnostima i slobodnim kapacitetima Doma hrvatskih veterana.

Objekt Doma hrvatskih veterana nalazi se u Lipiku na adresi Ulica Marije Terezije 5. Proteže se na površini od 2900 m2 moderno uređenog prostora u razini hotela s 4 zvjezdice. Posjeduje kapacitete za prijem 50 korisnika, kao i restoran s kuhinjom, dnevni boravak, prostorije za provođenje individualnih terapija sa psihologom, socijalnim radnikom, radnim terapeutom, fizioterapeutom kao i prostoriju trim kabineta.

Sve ostale informacije o radu Doma hrvatskih veterana možete dobiti na telefonski broj 01/3658-005 ili putem elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.