Promocija jubilarne poštanske marke 7. gardijska brigada Puma

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, u suorganizaciji sa Hrvatskom poštom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, će u utorak, 17. listopada 2017. godine, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnutka 7. gardijska brigada „PUMA“ svečano predstaviti jubilarnu poštansku marku 7. gardijska brigada Puma. Svečano predstavljanje će se odviti u Maloj saborskoj dvorani Hrvatskog sabora u trajanju od 11 do 12 sati. Izravan prijenos događaja biti će na 4. programu HRT-a.

Jubilarna poštanska marka 7. gardijska brigada Puma bit će u opticaju od 18. listopada 2017. godine i moći će se kupiti u svim poštanskim uredima diljem Lijepe naše. Osim poštanske marke, u glavnom poštanskom uredu u Jurišićevoj 13 u Zagrebu 18. i 19. listopada moći će se kupiti prigodna omotnica prvog dana (FDC) sa prigodnim žigom.

Marka je izdana u arčiću od 6 maraka i sa jednim privjeskom, a ovo izdanje realizirano je u suradnji s MORH-om i Gradom Varaždinom.

HRVATSKI DOMOVINSKI RAT – 7. GARDIJSKA BRIGADA „PUMA“ (PRIGODNA)

Vrijednost: 7,60 kn

Autor: Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba

Autor amblema: Živko Skuhala

Veličina marke: 29,82 x 48,28 mm

Papir: bijeli, 102 g., gumirani

Zupčanje: češljasto, 14

Tisak: višebojni ofsetni

Tiskara: AKD d.o.o., Zagreb

Naklada: 100.000

Datum izdanja: 18. 10. 2017.

Motiv: amblem 7. gardijske brigade „Puma“

Ovom prilikom zahvaljujemo se na suradnji i pruženoj pomoći u realizaciji ove jubilarne marke Hrvatskoj pošti te Hrvatskom Saboru što nam je omogućio da se svečanost održi u ovom visokom domu.