OTVORENA IZLOŽBA „DOMOVINSKI RAT U KARIKATURAMA HRVATSKIH KARIKATURISTA“

  • Published in NOVOSTI

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., Državnog arhiva u Varaždinu i Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, dana 24. siječnja 2024. godine u Državnom arhivu u Varaždinu otvorena je izložba „Domovinski rat u karikaturama hrvatskih karikaturista“.

Izložbu je otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuvši kako se zahvaljujući izložbi, svi posjetitelji mogu prisjetiti ratnih dana, ali i svega onoga što nam je tada davalo poticaj, radost i smijeh te mogućnost da lakše koračamo kroz život. 

Posjetiteljima su se obratili i organizatori, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković, ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu Damir Hrelja te predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Robert Puja.

Ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu Damir Hrelja istaknuo je kako su karikature povijesni dokument jednog vremena te da je zahvalan na suradnji, jer izložba „Domovinski rat u karikaturama hrvatskih karikaturista“ prva je izložba sa navedenom tematikom održana u Državnom arhivu u Varaždinu.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković u svom je govoru istaknuo kako ova izložba, uz ostalo, pokazuje i dokazuje da Hrvati obiluju neiscrpnim vrelom darovitih ljudi u svim oblastima duhovne djelatnosti, a predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Robert Puja u svojem je obraćanju naglasio kako je cilj ove izložbe, kao i svih aktivnosti koje se provode, očuvanje sjećanja Domovinskog rata.

Uz organizatore, posjetiteljima su se obratili i voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja Snježana Hunjet, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tome Medveda te djelatnik Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova Republike hrvatske Marijan Barić, izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Gordana Grlića Radmana.

Ovim putem, zahvaljujemo se svima koji su svojom nazočnošću uveličali otvorenje izložbe te ujedno obavještavamo obitelji poginulih, nestalog i preminulih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, hrvatske branitelje te sve zainteresirane da izložbu „Domovinski rat u karikaturama hrvatskih karikaturista“ koja sadržava 43 radova od 18 autora,  mogu razgledati do 31. siječnja 2024. godine u izložbenom prostoru Državnog arhiva u Varaždinu.

  • A

    A

  • A1

    A1

  • A2

    A2

  • A3

    A3

  • B1

    B1

  • B2

    B2

  • B3

    B3

  • B4

    B4

  • B5

    B5

  • B6

    B6

  • B7

    B7

    PODACI O UDRUZI

    Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

    Harambašićeva 34 42000 Varaždin

    Predsjednik : 095 906 4824

    Tajnik: 095 230 0652

    administrativni tajnik 095 230 0650

    e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

    radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

     

    UVJETI KORIŠTENJA

    Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.